Delte mavemuskler: Du er ikke alene

Delte mavemuskler: Du er ikke alene

Mavemusklerne er en vigtig del af vores kerne. De arbejder for at give os stabilitet og støtte rygsøjlen, bækkenet og ryggen. Rectus abdominis er en af de mavemuskler, der er med til at danne “sixpack”-udseendet på mange menneskers maver. Desværre kan den også være en kilde til smerte for nogle personer, der oplever splittede eller delte mavemuskler. Dette blogindlæg vil diskutere, hvad der forårsager denne tilstand, symptomer du kan have, hvis du også har det, samt behandlingsmuligheder, der er tilgængelige for at hjælpe med at lindre dine symptomer!

1. Oversigt over mavemusklerne

Mavemusklerne er en vigtig del af vores core. De arbejder for at give os stabilitet og støtte rygsøjlen, bækkenet og ryggen. Rectus abdominis er en af de mavemuskler, der er med til at danne “sixpack”-udseendet på mange menneskers maver. Desværre kan den også være en kilde til smerte for nogle mennesker, der oplever splittede eller delte mavemuskler. Dette blogindlæg vil diskutere, hvad der forårsager denne tilstand, symptomer du kan have, hvis du også har det, samt behandlingsmuligheder, der er tilgængelige for at hjælpe med at lindre dine symptomer!

2. Mavemusklerne har en fælles funktion

Mavemusklerne består af 3 lag:

1. lag kaldes den ydre skråmuskel. Denne muskel er med til at holde dine hofter, bækken og lænden stabil.

2. lag af mavemusklerne kaldes den rectus abdominis. Denne muskel kan være delt i to dele, der kaldes rectus diastase eller maveskift, hvor midten af musklen skilles. Dette deler dit “six-pack”-look i to dele.

3. lag består af muskler, der fungerer som et korset, der hjælper os med at give os støtte og stabilitet, når vi bøjer os fremad i taljen eller går i længere tid med dårlig kropsholdning, f.eks. når vi bukker os ned over skrivebordet. De giver os også støtte, når vi løfte og bære ting.

Hvad er rectus diastase?

Rectus diastase, også kaldet en delt mavemuskel eller et hul i mavemusklerne, er når der er en adskillelse mellem to dele af din rectus abdominis-muskel. Dette kan forekomme ned langs midten af denne muskel, men det kan måske ikke ses, hvis du har godt med kropsfedt og løs hud over dette område.

Nogle gange opstår hullet dog på begge sider af dine sixpack-muskler og ligner et omvendt “V” under din navle, der går op til der, hvor den nederste kant af dine ribben er på hver side. Du kan mærke små riller lige over eller under din navle (navle).