Hvornår skal du udføre en Blowerdoor-test på dit hjem?

Hvornår skal du udføre en Blowerdoor-test på dit hjem?

Blowerdoor-test er en god måde at identificere, hvor der er luftlækager ind eller ud af dit hjem. Du vil måske blive overrasket over, hvor mange utætheder du opdager! Dette blogindlæg vil fokusere på blower door-test og det bedste tidspunkt at udføre en af disse test i dit hjem.

Når du skal sælge dit hus

Hvis du skal sælge dit hus, er test af blowerdoors en god måde at sikre, at det er lufttæt. En blowerdoor-test kan afsløre utætheder i huset, som kan føre til energitab og højere regninger. Desuden vil potentielle købere blive imponeret over, at du har fået dit hus testet for luftlækager!

En blowerdoor-test bør være et af de sidste skridt i forberedelsen af din bolig til salg. Det tager normalt omkring en time at gennemføre.

Problemer med ventilationen i dit hjem

Hvis du har problemer med din ventilation, kan blower door-test være løsningen. En blower door-test kan hjælpe dig med at afgøre, om dit hjem får nok frisk luft.

Hvis du tror, at der kan være et problem med din ventilation, skal du kontakte en professionel til at udføre en blowerdoor-test. Denne type test bør kun udføres af fagfolk.

Skimmelsvamp på vægge, lofter eller gulve

Hvis du opdager skimmelsvamp på vægge, lofter eller gulve, og det ikke skyldes dit boligs ventilationssystem (dvs. kælderen oversvømmes, hver gang det regner), kan blower door-testning påvise revner i yderdøre og vinduer, som påvirker luftstrømmen ind i huset.

Blowerdoor-tests kan også være nyttige, hvis der er meget fugt i dit hjem, da de kan hjælpe med at identificere huller omkring badeværelsesventiler eller tørretumblerventiler, hvor vanddamp fra disse kilder kan slippe ud i stedet for at blive absorberet af isoleringen i væghullet.

Hvis nogen i dit hjem lider af astma eller allergi

Hvis nogen i dit hjem lider af astma eller allergier, kan blower door-testning hjælpe med at identificere luftlækager, der kan forværre deres tilstand.

Blower door-tests er meget nyttige for folk, der lider af allergi og/eller astma. Hvis du kender en sådan person, så spørg dem, om de ville være interesseret i at udføre blæsedørstest på huset, inden du sælger det! Dette vil sikre, at deres vejrtrækning ikke påvirkes af dårlig ventilation i hjemmet.

Bemærk: Der kan udføres mere end én blowerdoor-test afhængigt af, hvilken type oplysninger der er brug for på et givet tidspunkt (dvs. når huset skal sælges vs. behov for at fastslå, hvor der kan være problemer).